Το Ελαιόλαδό μας

Δείτε το video αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμος

Το ελαιόλαδο της ατομικής εταιρείας ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ είναι προιόν ενός τμήματος του κτήματος Μερκούρη, με παράδοση 150 ετών στην παραγωγή κρασιών, ξηρής μαύρης σταφίδας και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. 

Η ιδιοκτησία αυτή βρίσκεται κοντά στο χωριό Κορακοχώρι του Νομού Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο και απέχει 25χλμ από την Ολυμπία. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη ειδυλλιακή χερσόνησο πάνω στη θάλασσα του Ιονίου.

Σήμερα η τέταρτη γενιά του ιδρυτή του κτήματος, Θεόδωρου Μερκούρη παράγει εκλεκτά κρασιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το 1995 η Χριστίνα Μερκούρη-Φράγκου, δισεγγονή του Θεόδωρου Μερκούρη, ξεκινά με όραμα και επιμονή μια συστηματική προσπάθεια παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, βιολογικά, στο δικό της κομμάτι του κτήματος.


 H Φιλοσοφία μας


Εφαρμόζουμε ομοιοδυναμικές μεθόδους καλλιέργειας από το 2004 στα ελαιόδεντρα. Βασίζονται στις αρχές του Αυστριακού φιλοσόφου Ροδόλφου Στάινερ (1861-1925 Βιοδυναμική θεωρία)  οι οποίες εξελίχθηκαν ως ομοιοδυναμικές από το Ινστιτούτο "Eureka" στην Τεργέστη της Ιταλίας από τον Enzo Nastati. Αυτές θεωρούν ότι η υγεία των φυτών και των δέντρων όπως και η θρεπτική τους αξία, προέρχεται από τον αρμονικό διάλογο γης και σύμπαντος.

Για να γίνει αυτό δυνατό, χρησιμοποιούνται ομοιοδυναμικά παρασκευάσματα - προερχόμενα από φυσικές ουσίες - σε ελάχιστες ποσότητες. Αυτά φέρουν μηνύματα στα φυτά, κατόπιν διάλυσης και δυναμοποίησης στο νερό.

Ραντίζοντας τα φυτά ή τα δέντρα με αυτά τα διαλύματα, επιτυγχάνουμε να διεγείρουμε τις κρυμμένες δυνατότητές τους:

  • Τη διαδικασία για τον σχηματισμό χούμους στο έδαφος
  • Τις κύριες λειτουργίες των φυτών, άνθιση, καρποφορία, ωρίμανση
  • Την αντίσταση στα παράσιτα, στα έντομα, στους μύκητες
  • Την ενεργοποίηση των διαδικασιών κάθαρσης από τοξικά υπολείμματα στο έδαφος, στα φυτά, στο νερό.

Έχουμε με αυτό τον τρόπο τις πλέον φιλικές μεθόδους για το περιβάλλον, ώστε να παράγουμε καθαρό προιόν υψίστης ποιότητας, το ομοιοδυναμικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας.

Επιπλέον, τo βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στους Ελαιώνες μας είναι προϊόν βιοδυναμικής - ομοιοδυναμικής καλλιέργειας. Η ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται είναι η κορωνέικη.

Το ελαιόλαδο είναι προιόν εξαγωγής εν ψυχρώ ( σε 20οC - 22οC ) με οξύτητα μικρότερη του 0.4%, θαυμάσιες οργανοληπτικές ιδιότητες, έντονο φρουτώδες άρωμα, πικάντικη γεύση αγουρέλαιου μια και οι ελιές μαζεύονται σχεδόν πράσινες και χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα.

Έχει εκτός των βασικών αντιοξειδωτικών συστατικών, φαινολών και βιταμίνης Ε, υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη. Σ' αυτήν οφείλεται και η παροδική αίσθηση του καψίματος στο λαιμό με ισχυρότατη αντιφλεγμονώδη δράση σε χρόνιες παθήσεις. Σε αυτήν οφείλεται και η πικάντικη γεύση.

Επίσης έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιασίνη, την ισχυρότερη αντιοξειδωτική ουσία του ελαιολάδου. Σε αυτήν οφείλεται η παροδική πικρίλα όταν το δοκιμάζουμε.

Ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη είναι πολυφαινόλες.

Η ημερήσια πρόσληψή τους εξασφαλίζεται με 20gr (4 κουταλιές σούπας) ελαιολάδου καθημερινά.

Ελέγχεται και πιστοποιείται από τη ΔΗΩ (Πιστοποιητικός οργανισμός οργανικών προϊόντων). 


Συσκευασίες

Με μια μοντέρνα αισθητική στην σχεδίαση οι νέες οικολογικές συσκευασίες του βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου των Ελαιώνων Μερκούρη καλύπτουν κάθε ανάγκη και μπορούν να σταθούν με επιτυχία στο ράφι ενός καταστήματος, στην κουζίνα ενός εστιατορίου ή στο τραπέζι σας.

proiontamercouri

 

 

Φιάλη 0.5 λίτρου

ladi500mlΈνα υπέροχο, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ,εξαγωγής εν ψυχρώ,με χαρακτηριστικό άρωμα και ευχάριστη γεύση αγουρελαίου.

Σε χαρτοκιβώτια 12 φιαλών .

Τενεκές 0.5 λίτρου

05tenekesΔοκιμάστε αυτό το μοναδικό ,βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από κορωνέικες ελιές πάνω από 100 ετών με εξαιρετική γεύση και άρωμα .

Σε χαρτοκιβώτια 15 και 30 τεμαχίων .

Τενεκές 1 λίτρου 

ladi1lt

Ένα υπέροχο , βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με οργανοληπτικές ιδιότητες μοναδικές .

Σε χαρτοκιβώτια 15 τεμαχίων

Τενεκές 3 λίτρων 

ladilt

Ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με σπάνια ισορροπία γεύσης και αρώματος .

Σε χαρτοκιβώτια 5 τεμαχίων .

Τενεκές 5 λίτρων

ladi5lt

Βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ,ο φυσικός χυμός από τις ελιές μας ,στην κορυφαία ποιότητα .

Σε χαρτοκιβώτια 4 τεμαχίων .

Φιάλη 0.1 λίτρου

 100

 Βιολογικό ,εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ,υψίστης ποιότητας σε πολύ μικρή ποσότητα .

Με συσκευασία δώρου -κουτί .

 

Tενεκές 5lt Τενεκές 1lt Τενεκές 3lt Φιάλη 0.5lt

 

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο των "Ελαιώνων Μερκούρη"!

Σε ένα μικρό ακρωτήρι, στο Νομό Ηλείας, στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, βρίσκεται το κτήμα "Ελαιώνες Μερκούρη". Ένας ελαιώνας 35 στρεμμάτων, όπου τα ελαιόδεντρα φτάνουν μέχρι την θάλασσα και το δροσερό αεράκι «ανοίγει» την καρδιά μας.

Αποδράστε στον φιλόξενο ξενώνα του κτήματος, και δοκιμάστε το εξαιρετικής ποιότητας, έξτρα παρθένο, βιολογικό ελαιόλαδό μας.

Ακολουθήστε μας στο: 

JoomShaper